BREAKING: PAUS WIL VERBOD OP SINTERKLAAS


ScreenHunter_19 Aug. 31 15.26

Koekange/Rome – Geheel onverwacht heeft vanochtend Paus Fransiscus zich in de discussie over het Nederlandsche Sinterklaasfeest gemengd. De heilige vader belde met uw verslaggever naar aanleiding van eerdere berichten in de Italiaanse Media over de Zwarte Pieten (Nero Cazzo) discussie die momenteel gaande is in ons land.

paus mijterDe van oorsprong Argentijnse Paus is laaiend over de discussie: “Het is oenbeschrijfelijk waat juulie daar doen;  Daat juulie Negro Piet hebben is helemaal tot daar aan toe; dit zal oens geen doorn in de ogen wezen. Maar daat juullie de heilige naam en kleding gebruken vaan de Bisschoppen én nog eens mein moets ook nog?? ” De 77 jarige Paus is hoorbaar ontdaan. “Juullie strooien ons zout in de ogen met die mooie bloooemen.. maar één potje maken juullie er van door ons Bischoppen niet te respectieren. Wij hebben jarren laang moeten studieeern voor die moets en dat juullie daar dan een grapje van maaken is niet gewoon.. De Meiter en tabbert ies van de Kathelieke Kierk… en dat moet zo blieven”

SintOnderhand is er op topniveau contact geweest tussen zowel de Kerkelijk leider met onze Premier Rutte als ook met onze Koningin Maxima ( De Paus sprak liever met een landgenote, zeker toen hij doorkreeg dat Wim-Lex al een paar blikjes goddelijk bier had genoten) … Beiden gaven overigens geen duimbreed toe… “Sinterklaas én zwarte Piet zijn zo Nederlands als erwtensoep drinken uit een klomp in een molen tijdens de 12 stedentocht” aldus de Koningin. Ook Mark Rutte hield voet bij stuk: “Al schieten ze straks alle Sints van hun schimmels… de onderste steen zal boven komen drijven.”

Een peiling onder een betrouwbare groep trouwe lezers (alle vier) laat duidelijk zien dat ook de gemiddelde Nederlander zich de Chocoladeletter niet uit zijn schoen laat eten: “Sint en Piet zijn van ons… en dat ze zwart zijn is hun probleem. Desnoods kan die Op Stelten toch hun paspoort wel innemen?”

Ondanks aandringen van de redactie wilde Sint Nicolaas (Sinterklaas) noch Hoofd-Piet een reactie geven.. “de zaak is onder de rechter en nu mogen we niks meer zeggen “

Dit bericht is geplaatst in Columns, Nieuws met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op BREAKING: PAUS WIL VERBOD OP SINTERKLAAS

  1. René Rijlart schreef:

    Leuk stuk tekst met de nodige diverse humor en de helaas te gekke waarheden.
    Laten ze zich bezighouden met andere zaken dan de moord op zwarte Piet!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *