Babbelegoegies: Mannen in smoking


Woensdag 25 September 2013 | Rubriek: Column | Reacties »

Ik zit met een oude man aan de telefoon. Hij wil van alles, en ik wil er graag in meegaan. Hij was een vriend van mijn vader, zijn zoon is een vriend van mij. Maar het gaat niet om nu, het gaat om vroeger. Alle Roodbergen, Hoogeveens Christelijk Mannenkoor. Die oude man is/was een vriend van mijn vader. En het koor bestaat 50 jaar..

hcm

Ik word, samen met Henk (mijn fotograaf) uitgenodigt voor het jubileumconcert. De oude man, hij meent het vast goed, wil graag dat wij er zijn. Ik weet dat mijn vader het zelfde had gewild. Dus wij zullen er op 19 oktober zijn.. De oude man.. een goede vriend van mijn vader, spreekt ook over Alle Roodbergen.

HCM

Ik herinner me een kerstconcert… De klokken van de Hoofdstraatkerk beierden.. Het koor zong..   “stille nacht.. heilige nacht..” En een mannetje (we noemen dat nu geestelijk beperkt) van de Robaard.. knalde over het gevoelige moment heen. Roodbergen boos..

Vijftig jaar.. Hoogeveens Christelijk Mannenkoor.. Gezinus Veldman, de dirigent. Hij zal mijn vader niet meer kennen, Veldman zal mij ook niet kennen. Maar..meneer Rousseau, Nico en Adrie, die wel; Drooglever en Oosterveld , Die mannen herkennen me ..

Ik zal er zijn…

Ik ga even een gat in de wind fietsen.. zingen en fietsen..

Alexander van Netten…

Dit bericht is geplaatst in Columns. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *