Babbelegoegies; Ronde van Hoogeveen zorgt voor spektakel in binnenstad


Alexander van Netten

Alexander van Netten

Heel Hoogeveen kleurt meer en meer oranje; op het moment dat ik dit schrijf gieren de zenuwen bij de oprechte voetballiefhebber door de keel, trouwens ook bij mensen die alleen het Europees of Wereldkampioenschap volgen. Twitter én Facebook staan vol met leuke plaatjes en velen gaan er voor het gemak alvast vanuit dat vanavond het een feestje gaat worden. Horecaondernemers kijken om de drie minuten op buienradar want er trekken grote regenbuien uit Duitsland naar Hoogeveen. Anderen zitten ’s middags naar de Tour de France te kijken en konden vandaag genieten van eindelijk weer eens een Nederlandse ronde winnaar. In de regen won Lars Boom op indrukwekkende manier een etappe.

Het is weer eens een zinderende sportzomer en in de kroegen drinken de liefhebbers zich alvast een beetje moed in, zou het zo spannend en spectaculair worden als gisteren tussen Duitsland en Brazilië? Over een uurtje of vier zullen we het weten, misschien weten we het trouwens al op het moment dat u dit leest. Maar ik wil het eigenlijk niet over het voetbal hebben maar over wielrennen. En nee, ook niet over de Ronde van Frankrijk (al vind ik dat altijd ook mooi om te zien) . Nee ik ga het hebben over onze eigen RONDE VAN HOOGEVEEN.

Zaterdag (van 16.00 uur tot 22.00 uur) jagen weer bijna 200 wielrenners over het 1500 meter lange parkoers door de binnenstad. De toppers doen zo’n rondje in 2 minuten en halen snelheden tot over de 50 km per uur. Spektakel van de hoogste orde dus. Soms vloekend en tierend als ze in de wielen worden gereden door een ander.. Vol de pedalen als er een premiesprint is (de snelste acht krijgen dan een geldprijs).

7-13-2013 Ronde van Hoogeveen (39) (Medium)

Het is de 56e editie van deze ronde, wat normaal een rondje om de kerk is? Dat heet in Hoogeveen een rondje om het gemeentehuis. De huidige organisatie doet het voor de 7-13-2013 Ronde van Hoogeveen (73) (Medium)vierde keer dit jaar. De vier mannen, allen lid van onze eigen Peddelaars zijn er een jaar lang druk mee om dit geweldige evenement neer te zetten. En ja, dan verdienen ze niet alleen een schouderklopje van ondergetekende, nee eigenlijk verdienen ze publiek: VEEL publiek. Waarom weet ik niet, maar vorige jaren viel mij dat een beetje tegen. “Er wordt nooit wat georganiseerd in Hoogeveen”is allang achterhaald en u hoeft ook niet overal heen natuurlijk… maar dit fantastische sportspektakel dat live in onze eigen stad gebeurt verdient dat u er eens een blik gaat werpen. Niet letterlijk nemen aub. U zult niet teleurgesteld worden want het gaat hard, heel hard. Ik wens u in elk geval veel plezier als even gaat kijken. En de mannen van de organisatie? Geniet ervan…

Dan ga ik nu nog even een half uurtje een gat in de wind fietsen, voor vanavond allemaal heel veel sterkte bij wat vast weer een bloedstollende wedstrijd gaat worden; ik zeg 3- 1 voor Nederland….

Moi

Alexander van Netten

Dit bericht is geplaatst in Columns, Nieuws met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *