Babbelgoegies: Stemmig Stemmen voor wat en wie?


door Alexander van Netten

stempas

Naast alle rechten is stemmen je plicht..

Tja, stemmen; dat mochten/moesten we vandaag al weer doen (binnenkort geloof ik ook nog voor waterschappen, maar dat komt dan wel). Vandaag ging het over de Europese Unie en onze vertegenwoordigers daar. U kent ze wel. Toch? Nee? U kunt er niet zo even 5 noemen? Ik dus ook niet.

Dus waar hebben we het over? Ik kan het u (met al mijn algemene kennis) niet vertellen. En ik ga het niet uitzoeken ook, niet omdat ik lui ben maar omdat dat veel te veel tijd kost. Hoewel alle politici beweren dat ons gebrek aan interesse voor de Europese politiek een schande is; journalisten beweren de vinger er niet achter te krijgen waarom het de burger koud laat draai ik het om!!

Ik ken natuurlijk Neelie (de enige echte vertegenwoordiger die we ook nog wel eens zien), maar ik ken ook van Baalen van de VVD (of van Beelen; daar wil ik af zijn). Op de één of andere manier mag ik hem niet en vertrouwen doe ik de man al helemaal niet. En dan is het op. Meer van die lui ken ik niet. En dat (zo wil men mij en u laten geloven) is onze schuld. IK DACHT HET DUS EVEN NIET!!

26 Nederlanders vertegenwoordigen ons tussen.....

26 Nederlanders vertegenwoordigen ons tussen…..

De 26 mannen/vrouwen die ons vertegenwoordigen in Europa kent bijna niemand. Dat kan niet aan ons liggen, tenslotte is het niet gebruikelijk dat we deze (goedbetaalde) vertegenwoordigers even bezoeken tijdens onze vakantie. Dat kan ook niet want ze zijn dan op reces een maandje of twee. Maar ook in Nederland laten deze mensen zich nauwelijks of eigenlijk NIET zien. We krijgen NIET te horen waar ze wel of niet voor stemmen, of ze überhaupt stemmen (ze zijn er ook wel eens zo’n Europarlementariër kwijt) en wat ze wel of niet bereiken horen we ook niet. Behalve dan de afgelopen maand… nu komt de één na de ander in beeld en verbaasd zich er over dat ze geen bekende politicus zijn. Het ligt aan het volk, aan de ongeïnteresseerde Nederlandse burger. Het ligt aan U en aan MIJ…

De vlag

Nou, IK DACHT HET DUS EVEN NIET!!! De arrogantie van de Haagse Politici die géén idee hebben van wat het gewone volk meemaakt, géén idee heeft dat ze vaak goede dingen afbreken en slechte introduceren (privatisering Zorg als voorbeeld, te veel taken naar de gemeente en veel te snel). Maar de arrogantie van de Brusselse /Straatsburgse politici is nog vele malen groter. In Nederland komen ze hooguit voor de verkiezingen of voor familiebezoek. Tja… als jullie zo bezig zijn, hoe moet ik dan weten wat jullie uitspoken? Om maar niet te spreken waar jullie voor staan????

Mijn kapster Christien uit Koekange gaf tenslotte mij het doorslaggevende stemadvies: “Het CDA is half voor en half tegen Europa maar wel goed voor de boeren. We hebben hier veel boeren dus ben ik voor het CDA”  aldus Chrissy.  Omdat ik daar geen speld tussen kan krijgen heb ik haar advies opgevolgd en stemde op de laatste vrouw op de lijst. Hanja Mai Weggen, nog een bekende naam ook!!

Vanwege de weersomstandigheden vandaag blijf ik lekker binnen verder, het regent te hard om tussen de druppels door te lopen of een gat in de wind te fietsen.

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Babbelgoegies: Stemmig Stemmen voor wat en wie?

  1. Het is zondagavond en de uitslagen worden bekend gemaakt. NU blijkt dat ik er niet zo ver naast zit met het bovenstaande. Want de eer van de overwinning wordt door de politici in Den Haag geaccepteerd en meestal staat daar (heel sneu) de lijsttrekker van de Europese verkiezingen bij. Nog even en dan is de uitzending van Nieuws uur voorbij, heeft nog geen enkele Europarlementariër gesproken… DAT ZEGT GENOEG, TOCH????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *