Babbelegoegies; Overstappen doe je zo!!


met brilGeld besparen dat is een mooie zinvolle bezigheid en in sommige gevallen kost het niet meer dan een beetje moeite. Met nadruk op een beetje. Met name als het gaat over energie, bellen, internet en televisie gaat (als schijnt het ook te lonen om regelmatig van verzekeraar te wisselen.

Ik ben onderhand een happy jumper aan het worden; het begon in februari toen ik eens flink aan het vergelijken ben gegaan met de verschillende energieleveranciers. Die vergelijken overigens niet gemakkelijk maken door allemaal verschillende tarieven te hanteren voor stroom en gas, maar ook voor het vastrecht. Maar het is mogelijk. Omdat mijn laptop aan vervanging toe was heb ik ook heel bewust Oxxio in de berekeningen meegenomen. Wat bleek; na overstappen bespaarde ik zelfs nog flink op mijn maandbedrag bij Essent. Dan neem je de stap en zo zit ik nu dit stukje te typen op de Lenovo die Oxxio mij schonk (waarde € 600,00) tezamen met € 125,00 aan besparende attributen zoals lampen, stekkerdozen en een waterbesparende douchekop. € 725,00 aan spullen in huis en minder betalen voor mijn stroom. MOOI.

Het volgende project was mobiel bellen. Omdat de Rabobank volledig stopt met het telefoonprovidertje spelen en Rabomobiel binnenkort volledig uit de lucht gaat kon ik op zoek naar een andere provider. Ook hier loont vergelijken; zo zijn er abonnementen met én zonder nieuwe telefoon. Omdat de Samsung Galaxy nog maar een jaar oud is ben ik in het proces over te stappen naar Tele2  die een simonly (alleen de simkaart dus geen nieuwe telefoon) aanbieding hebben van onbeperkt bellen en sms’en voor €22,50. Dat tegenover de rekening van €32,50 van Rabomobiel scheelt toch maar mooi weer een tientje per maand!!

Tja en toen had ik de smaak te pakken; door naar internet én tv. Dat had ik bij Telfort en Digitenne van de KPN. Ik blijf bij Telfort, maar Digitenne (iets van 30 zenders) gaat er uit (is gelijk die lelijke antenne van het balkon) . Dat bespaart me €12,50 per maand, dat geld gaat naar Telfort waar ik een internetabonnement van 20 mb per maand had. Dat wordt nu 30 mb, zelfde kosten én ook televisie blijft het zelfde kosten MAAR dan heb ik HD televisie en 60 zenders om te bekijken.  Kortom hier geen financieel gewin maar wel veel extra service/producten.

Vandaag stap ik over naar mijn vorige energieleverancier!! Ik voel me een beetje een dief

Brief van Essent

Brief van Essent

of oplichter maar liever een dief van de portemonnee van een ander dan die van mezelf. Essent miste me zo schreef de directeur me. Ze smeken me terug te komen, als ik dat doe betalen zij de afkoopsom/boete van Oxxio (€300,00 ) en ik krijg een jaar lang stroom en gas voor 50% minder dan voor mijn overstapavontuur begon!! En u snapt natuurlijk wel dat ik na dat jaar echt wel weer ga shoppen (misschien zelfs wel weer naar Oxxio ga, maar dan wil ik graag de tablet als geschenk).   Afijn, misschien doe ik u met al deze wijsheid wel een plezier;

Ik ga even lekker een gat in de wind fietsen,

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *