Babbelegoegies: Eigenlijk ben IK gek!!


Een mens heeft kleding nodig, dat zult u volkomen met mij eens zijn; tenzij u natuurlijk tot de harde kern der naturisten behoort, dan zou u deze opmerking in twijfel kunnen trekken. Afijn (om het dus correct te zeggen) ik had kleding nodig, en zondagse schoenen. 

Als u nu al aan mijn geestelijke gezondheid twijfelt bent u iets te vroeg: “zondagse schoenen” zijn gewoon nieuwe en nette schoenen, de uitspraak komt uit mijn jeugd (ergens vorige eeuw) toen men zich over het algemeen in nieuwe kleding hulde om ter kerke te gaan. Na één of twee seizoenen werden de zondagse kleren en schoenen gewoon, en werd het één en ander vervangen. Er zijn gevallen bekend dat dit zelfs ondergoed en sokken betrof.

Samen met de buurman trok ik er dus op uit naar de grote stad, Zwolle in dit geval. Nu is Zwolle natuurlijk helemaal geen grote stad, dat weet ik best wel na 10 jaar in Rotterdam gewoond te hebben, maar in vergelijking tot mijn huidige woon- en verblijfplaats Koekange is zelfs Hoogeveen al een metropool. Schoenen dus, en eventueel een spijkerbroek. Zoals altijd geen enkel probleem; binnen 5 minuten gepast en afgerekend, tijd genoeg over om eens door de stad te wandelen. Even kijken in de Broerekerk die op fenomenale wijze is verbouwd tot een mega-boekwinkel zonder het karakteristieke van de kerk te verliezen (Behalve de dominee dan, die komt er hooguit nog om een bijbel of studieboek aan te schaffen).  Prachtig om te zien, al zal menig gereformeerde treuren om de leegloop der kerken. Maar aangezien het laatste dan toch zo is?

Zo van de hak op de tak springende zult u zich beginnen af te vragen waarom ik mezelf als gek, of halve zool betitel. Heel logisch want ik, en niet u zegt dat ik gek ben!.  Maar zo wandelende door het centrum van Zwolle kwamen we op de Melkmarkt een meisje tegen (jonge vrouw, maar alle vrouwen onder de 40 zijn voor mij meisjes onderhand). Zij zong vrolijk en uit volle borst mee met muziek die uit haar oordopjes kwam. Omstanders keken verschrikt, verbaasd, afkeurend en vrijwel allemaal vreemd op. Zo ook ik: “Zo dan, die spoort niet!!” Tja, en als ik er achteraf over nadenk kom ik tot de volgende conclusie: Als ik raar opkijk van een meisje dat vrolijk zingend door de binnenstad van Zwolle loopt en ik dat meisje er min of meer op veroordeel???? Wie is er dan gek? Eigenlijk ik dus!!!!!!

Dan ga ik nu maar even een gat in de wind fietsen.. en misschien zing ik wel een liedje..

Alexander

p.s. Ze zong nog mooi ook!!

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Babbelegoegies: Eigenlijk ben IK gek!!

  1. Harry Boertien schreef:

    Mooi verhaal. ..en ik ben naturist !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *